לפני בואו של תינוק חדש הביתה, היות וזו תמיד חגיגה מהולה בלא מעט חששות, בוודאי אם מדובר בהורים צעירים, טריים, כאלה שמעולם לא התנסו בדבר, חשוב שתעזרו ברשימת קניות לתינוק שנולד, כך שיוכלו לדעת בדיוק את כל הדברים הנצרכים עבור התינוק החדש שיצטרף למשפחה.
אך אם מתכוננים נכון ובזמן, אז ניתן להגיע אל שלב הלידה ולימים הראשונים לאחר מכן רגועים, כמה שאפשר להיות רגועים כמובן עם תינוק חדש בבית.
הדרך שלכם להגיע רגועים ללידה
על מנת להגיע רגועים אל שלב הלידה וכן לאחר מכן, הרי שאחד הדברים הראשונים שעלינו זו רשימת קניות. רשימה זו תאפשר לנו לדעת מה בדיוק אנחנו אמורים לקנות, מה בדיוק אנחנו צריכים שיהיה בבית כשהתינוק מגיע ומה אנחנו יכולים לקנות בשלב קצת יותר מאוחר.
לפני שאנחנו נציג את הפרטים השונים ונחלק אותם בצורה נכונה, חשוב להבהיר כאן יש לנו אפשרות לרכוש פריטים שונים ביחד, כלומר בחבילה מיוחדת בצורה כזו נחסוך בעלויות. דברים אחרים לעומת זאת, נידרש לקנות בנפרד.
כמו כן, זו לא חובה לקנות כל דבר ברשימת הקניות לתינוק שנולד בבת אחת, אפשר בהחלט לחלק את זה, לפי תקופות, לפי צרכים, לפי עלויות.
נקודה נוספת שאנחנו צריכים לחשוב עליה היא, חלק מהדברים אנחנו יכולים לברר אצל קרובי משפחה, חברים ומכרים אם הם יכולים להשאיל לנו, וכן חלק מהדברים אנחנו יכולים להעביר לקרובי משפחה אחרים כשנסיים את השימוש בהם, או לחילופין, נוכל לשמור אותם לילדים הבאים שיוולדו לנו. כך נוכל לחסוך בעלויות.
עוד טיפ אישי שאני יכול להמליץ לכם עליו הוא לבדוק באתר אגורה האם ישנם חפצים למסירה (במצב טוב, כן) שתוכלו להשיג מבלי להצטרך לשלם סכומים גבוהים, במיוחד עכשיו בתקופת אינפלציה מומלץ לשמור על ההוצאות נמוכות עד שכל יעבוד.
כיצד עושים רשימת קניות לתינוק בצורה נכונה?
לפני שנציג רשימה מה צריך לקנות, נציג מספר טיפים שיוכלו לעזור לכם בעניין:
- ראשית, כפי שציינו, אפשר לקנות את הדברים, אך אפשר גם לברר אצל אנשים קרובים או אפילו באתרי אינטרנט שם גולשים מוכנים למסור דברים בחינם. אם הם טובים ואיכותיים, אין סיבה שלא תשתמשו באפשרות זו.
- שנית, רצוי מאוד לקנות כל הדברים החל משבוע שלושים, בין אם זה אומר שחלק מהדברים תקבלו מיידית, וחלק בשלבים מאוחרים יותר. מן הסתם, החדר של התינוק צריך להיות מוכן לפני הלידה, בין אם זה מבחינת ריהוט ובין אם זה מבחינת עיצוב ודברים אחרים.
- שלישית, כל דבר שקונים, יש לוודא היטב שמדובר במוצר בטוח, איכותי, עומד בכל התקנים וכמובן כולל אחריות. אני יכול להגיד מניסיון שיש לפעמים דברים שנמכרים, והם לא עומדים בתקנים, כגון מעין מחזיק למוצץ שמצמידים לבגד של התינוק וככה המוצץ לא יכול להיאבד.
בפועל כשנכנסתי עם הילדה שלי למעון בפעם הראשונה המטפלת ביקשה שאסיר ממנה את זה כי זה יכול להוביל לחנק.
שם למדתי שגם אם זה נמכר בחנויות, זה לא תמיד תיקני. - ארבע, צריך לקחת בחשבון גם, שיש פריטים שנוכל להשתמש בהם במשך תקופה ארוכה, ויש פריטים שיהיה צורך לחדש לעיתים תכופות, כמו למשל לבוש או צעצועים, אז תשמרו מקום לזה בלב (ובכיס)
מה אנחנו צריכים לקנות לתינוק שלנו
על מנת לעשות את רשימת קניות לתינוק בצורה נכונה, אנחנו נחלק אותה לחלקים שונים:
חדר תינוקות
מן הסתם אנחנו צריכים את כל מה שקשור לעריסה או למיטה של התינוק, כולל מזרן ומצעים.
אנחנו צריכים גם שהחדר יכיל שידת החתלה עם כל מה שהיא כוללת, מוביילים, כורסא הנקה וכן שטיח או כל משטח רך אחר לרצפה.
החדר גם יכלול שידה או ארון מיוחד לבגדים ולצעצועים, ושאר הפריטים שאנחנו רוצים לאחסן בחדר של התינוק.
ציוד האכלה
כאן אנחנו צריכים לקנות כל מה שקשור להנקה, לייבוש וניקוי בקבוקים, חיתולים, מוצרי מזון מותאמים לתינוק, חשוב שאנחנו גם נקנה את כל מה שיאפשר לנו להאכיל את התינוק כשאנחנו לא בבית.
ייתכן וכאן יהיה המצב גם לציין שכדאי להצטייד במכונת הנקה, וזאת מ-2 סיבות:
1- במידה ותרצי להקל מהגודש בשד, תמיד תוכלי לשאוב.
2- במידה ותרצי קצת חופש מההנקה אך עדיין חשוב לך שהתינוק\ת יקבלו חלב אם ולא תחליף
את מכונת ההנקה שלי השגתי מחסדי נעמי (המלאכים), הייתי צריך לשים 400-600 שח פיקדון (בערך, עבר קצת זמן מאז) אבל שווה כל אגורה, לפחות ככה אשתי אמרה.
יציאה מהבית
בכלל כל החלק של יציאה מהבית חייב להיות מוכן בטרם התינוק יצא אל אוויר העולם. בין אם מדובר על:
בעגלה
בנוגע לעניין העגלה, מומלץ שיהיה משהו קל משקל, כי לפעמים הסחיבות הורגות, ועוד טיפ קטן, ככל שהעגלה תתקפל יותר טוב באוטו, כך יהיה לכם יותר קל, בטווח הארו אתם תבינו למה התכוונתי.
אני הייתי ממליץ ללכת על החברות הטובות על ההתחלה כמו אינגלוזינו או מאמס אנד פאפס.
ההשקעה שם חד פעמית אבל משתלמת בהמשך הדרך, במיוחד לטיולים עם הילדים, כשתהיו עם עגלה לא טובה שמסתבכת לכם בנסיעה על אבנים או שטחי עפר אתם תתחרטו שלא הלכםתם על הכי טוב.
מנשא
תיק לתינוק
בו בד"כ אני שם טיטולים, בגדים להחלפה, מטרנה, ומוצץ או שתיים, ליתר ביטחון.
שמיכה
אין מה להאריך
מוצצים
בעניין המוצצים חשוב להדגיש שהמוצץ צריך להיות מותאם לגיל התינוק, ולפי מה ששמעתי, כאשר המוצץ לא מותאם בהמשך החיים זה יכול לגרום לקשיי דיבור ואין כאן המקום להאריך.
וכמובן סל קל לרכב.
במידה ולא דיברו על זה איתכם בקורס ההכנה ללידה, ללא סל קל אין לכם אישור לצאת מבית החולים.
וודאו שהסל קל בטיחותי, עומד בתקנים, ונח.
אמבטיה
מאחר ואנחנו נצטרך לקלח את התינוק בצורה נוחה ובטוחה, אזי שאנחנו צריכים לרכוש עבורו אמבט מיוחד, צעצועים, משטח בטיחות, מגבות מתאימות, מגבונים וכמובן תכשירי ניקיון מתאימים. אפשר גם להוסיף כסא מיוחד לאמבטיה.
בגדים
כאן אנחנו מדברים על בגדים לחורף, לקית, כובעים, אוברולים, בגדים חמים, גרביים ואפילו כפפות.
בריאות
אפשר לומר שזה החלק המהותי ביותר בטיפול בתינוק. החל מתרופות מותאמות, אלכוהול לחיטוי, פלסטרים ותחבושות, מדחום, תרופה להורדת חום, המלצה אישית שלי היא נורופן, ורכישת מוניטור מיוחד לתינוק.
מעבר לכל זה
הרי שעלינו גם לדאוג שיהיה לתינוק צעצועים, אוניברסיטה. מומלץ גם לקנות רעשנים, מוביילים ופריטים אחרים שיכולים גם לספק חוויה בידורית וחוויה לימודית.
כמו כן, אנחנו צריכים להכין את הבית מבחינה בטיחותית, כלומר, עלינו לוודא שיש את כל מה שנדרש בשביל שהבית יהיה בטוח, שהתינוק יוכל לזחול ולאחר מכן ללכת בצורה בטוחה, שלא יהיה חשמל חשוף וכן גם לא דברים חדים או דברים מסוכנים אחרים.
מה לגבי רשימת קניות לברית מילה או בריתה?
מן הסתם, אם אנחנו מחליטים לערוך ברית או בריתה, אזי שעלינו להתארגן מראש לאירוע. לשם כך עלינו לשכור אולם או גן אירועים, לשכור את שירותיה של חברת קייטרינג לברית שתספק תפריט עשיר ומגוון לאורחים, שירותי מוזיקה, צילום וכן, עלינו להזמין רב שיבצע את הברית.
מומלץ לעשות את זה מעט לפני הלידה וכן, אחרי הלידה, בשביל שנוכל לערוך את האירוע בזמן כפי שאנחנו מצפים. בצורה כזו, האירוע יהיה מאורגן היטב, מרשים ויפה כפי שאנחנו מצפים שיהיה.