לפני כל אירוע, גדול אן קטן, פרטי או עסקי, אירוע אליו אמורים להיות מוזמנים ילדים, בני נוער או מבוגרים, אחד השלבים המשמעותיים ביותר שיש בתהליך הארגון, הוא בניית תפריט עבור האורחים אשר אמורים להגיע אל האירוע.
בניית התפריט היא דבר משמעותי, מאחר וכך אנחנו נוכל לדעת כמה מנות יהיו בארוחה, כמה אפשריות יהיו לאורחים שלנו בכל מנה, כך אנחנו נוכל לדעת איזה סוג תפריט אנחנו מציעים לאורחים שלנו, וכן על מה הוא מבוסס.
לכן, כשאנחנו בוחרים חברת קייטרינג בחולון, אנחנו צריכים לדעת תחילה, מה יש לחברה להציע לנו, איזה סוג תפריטים היא בונה ואילו מנות היא מכינה ומגישה לאורחים באירועים. כך אנחנו נוכל לברור מבין כל האפשרויות שיש לנו, את החברה הכי מתאימה עבור האירוע שלנו. מן הסתם, לשם כך נצטרך לאפיין נכון את קהל האורחים שלנו, רק כך אנחנו נוכל לדעת בדיוק איזו חברה לחפש ומה להציע לאורחים שלנו במהלך האירוע, מבחינת סוג האוכל, מבחינת אופי התפריט וכמות המנות.
לפני שנסביר לכם איך בונים תפריט ומה המשמעות של בניית תפריט על פי היבטים מסוימים, אנחנו רוצים להמליץ לכם על חברת קייטרינג הלל, אשר מציעה לכם תפריט מאוד רחב, מאוד מגוון, תפריט שכולל מנות בשריות, כשרות למהדרין, ברמה הכי גבוהה שיש. אתם יכולים להזמין את החברה, הן לאירועים פרטיים, עסקיים, מסחריים ואחרים.
כיצד בונים תפריט בצורה נכונה
נניח ואתם מחליטים לערוך אירוע מסוים, מן הסתם, אתם תדעו איפה אתם רוצים לערוך את האירוע, כמה מוזמנים אמורים להיות נוכחים בו, פחות או יותר, ובאיזו תקופה בשנה אתם מתכוונים לערוך את האירוע.
על פי הפרמטרים האלה, אתם תוכלו לבחור חברת קייטרינג כזו או אחרת, וכמובן תפריט מסוים. הרי אם האירוע נערך, נניח, בחוץ, בימי הקיץ עם כמות אורחים קטנה, אז תדעו שאתם צריכים להכין תפריט שהוא יותר קייצי, יותר קליל וכמו כן הוא לא צריך לכלול הרבה מנות, הרבה אפשרויות, שכן כמות האורחים שלכם היא נמוכה.
מצד שני, אם אתם עורכים אירוע בחורף, במקום סגור, עם כמות עצומה של אורחים, אז תרצו לייצר תפריט חורפי יותר, תפריט יותר חמים, יותר מלא, מעבר לכף הוא צריך להיות הרבה יותר רחב ויותר מגוון. מאחר וכמות האורחים מחייבת שהתפריט יכיל הרבה יותר אפשרויות בחירה שונות.
באופן טבעי, התפריט צריך להכיל אפשרויות שונות, לא רק בשביל שהאורחים יוכלו לבחור מביניהן דברים שהם אוהבים, אלא גם שהתפריט יכיל מנות שמתאימות להם. למשל, אם אנחנו מחליטים להזמין קייטרינג בשרי, אז רצוי מאוד שהתפריט יכיל גם מנות צמחוניות או מנות דגים עבור מי שאיננו אוכל בשר. כמובן שאם בין האורחים יש הרבה ילדים, אז רצוי גם להכין מנות שמתאימות להם.
באופן כללי, יהיה נכון שהתפריט יהיה ייחודי, כשמצד אחד יהיו בו מנות מוכרות וסטנדרטיות (ברמה גבוהה) ומצד שני, מנות מיוחדות שמבדילות את התפריט שלנו מתפריטים של אירועים אחרים ובכלל.
המשמעות של בניית תפריט, היא גם בשביל שנדע עם מה יש לנו לעבוד, עם מה אנחנו יכולים לארח את האורחים שלנו, אך גם בשביל שאנחנו נדע כמה זה יעלה לנו, כמה תקציב אנחנו צריכים להשקיע בכך. על פי גודל התפריט והמבנה שלו. כך אנחנו נוכל לדעת כיצד לחלק את שאר התקציב שעומד לרשותנו בדברים אחרים שקשורים לאירוע וכן נוכל לקבוע איך הוא ייראה.