מתכונים בריאים וטעימים (לזמן הסגר וגם אחרי)

מתכונים בריאים לזמן הסגר

עכשיו יותר מתמיד, כאשר ישראל נכנסת שוב פעם לסגר, ואנחנו נשב מול המקרר למשך שבועיים, אספנו בשבילכם מתכונים בריאים שיעבירו לכם את הסגר הקרוב- בכיף.

חשוב לציין, מתכונים בריאים או לא, חשוב מאוד לדאוג לעשות כושר גופני ופעילות גופנית כלשהו, גם כאשר אנחנו נמצאים בבית.

אומר הרמב"ם בהלכות שלו בעינייני רפואה – "ועוד כלל אחר אמרו בבריאות הגוף: כל זמן שאדם מתעמל ויגע הרבה, ואינו שבע ומעיו רפין אין חולי בא עליווכוחו מתחזק, ואפילו אוכל מאכלות הרעים" (הל' דעות, ד'), משמע מכאן שאם האדם עושה כושר אפילו הוא אוכל אוכל מזיקף לא יפריע לו הדבר, וכן מצינו ברמבם שכתב בעניין ההפוך: וכל מי שהוא יושב לבטח ואינו מתעמל וכו'אפילו אכל מאכלות טובים וכו'כל ימי יהיו מכאובים"(שם), ואם כן כאשר אנו נאכל רק מאכלים ומתכונים בריאים אך לא נעשה ספורט, הדבר יזיק מאוד.

מתכון בריא #1 – המבורגר טבעי עשוי מפלאפל עדשים (באדיבות רחלי קרוט)

אנו נפתח את סדרת המכונים הבריאים שלנו עם מתכון שמצאנו אצל רחלי קרוט, לכל חובבי ההמבורגרים הטבעוניים:

איך מכינים?

המצרכים שתצטרכו:

1 בצל סגול, מקולף

1/2 כוס עדשים כתומות או אפונה צהובה

1/2 צרור של פטרוזיליה או עלי כוסברה או בזיליקום (אפשר גם שילוב שילוב)

1/2 כפית של מלח

5-6 שיני שום, מקולפות

1/2 כפית של בהרט

3 ענפים של בצל ירוק, לאחר שטיפה

1/2 כפית של כמון

1 כוס עדשים שחורות אורגניות GREEN (לא מבושלות)

שמן זית או שמן חמניות

3 כפות של שמן זית

4 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל דקה

הדבר הראשון שנעשה ניקח את עדשים ואפונה בקערה ואנחנו נמלא את הקערה הזאת בהרבה מים.  לאחר מכן אנחנו נשאיר את הקערה למשך לפחות שלוש שעות ועד 24 שעות.  דבר שהוא כן מומלץ לעשות הוא לסנן את המים כל כמה זמן ואז למלא עוד פעם בשביל שהמים יהיו מים נקיים ולא עכורים.

 אחרי שסיימנו אנחנו נסנן לגמרי את כל הנוזלים.

 אחרי זה אנחנו נוסעים את האוכל במעבד המזון חוץ מאת פירורי הלחם,  לאחר מכן אנחנו נדחה את כל מה שיש שמה עד שיצא איזה שהוא מרקם של גרגירים.  נא לוודא שהמרקם לא יצא מרקם נוזלי אל המרקם של גרגירים.

 אחרי זה אנחנו נעביר את כל האוכל לקערה ואנחנו נוסיף את פירורי הלחם שהשארנו בצד. 

לאחר מכן אנחנו נערבב טוב מאוד את כל מה שיש ואנחנו  מה פשר לתערובת לנוח,  אפשר להשאיר אותה במקרר או בחוץ למשך חצי שעה,  אנו עושים זאת בשביל ש פירורי הלחם יוכלו לספוג את כל הנוזלים.

 לאחר מכן אנחנו נחמם את השמן שבחרנו ( זית או חמניות)  בגובה של שתי סנטימטר במחבת וניצור קציצות בגודל שאנחנו רוצים.  זה המבורגר 

מתכון בריא #2

שייקים לניקוי רעלים

למתכון הבריא הבא, הבאנו לכם שייקים חובה לניקוי הרעלים שמצטברים בגופנו בכל עת לעת.

לפני שנביא את המתכון, נסביר בקצרה מה הכי חשוב לדעת בכללי על שייקים בריאים לניקוי רעלים:

מה המרכיבים הכי חשובים בשייק בריאות לניקוי רעלים מהגוף?

  1. סלק: הסלק מכיל כמויות גבוהות של פקטין ובטאין , אלו כאמור תפקידם לעזור להגן על מערכת העיכול שלנו וכנל גם לכבד. הערכים התזונתיים שהם מספקים הם: מגנזיום, אבץ ברזל וסידן.
  2. לימון: בלימון נוכל למצוא ריכוז גבוהה מאוד של וויטמין C ווויטמין B קומפלקס, שחלק מהם אלו: חומצה פולית, חומצה פנטותנית, ופירידוקסין. התפקיד שלהם מסייע לניקוי המעיים וכן הם ממריתים לנו את מערכת העיכול כך שבסופו /של דבר אנחנו נהנה מפעולת עיכול טובה יותר.
  3. ירקות בצבע ירוק: היתרון בירקות אלו הם שיש להם כמות גבוהה מאוד של כלורופיל שתפקידו הוא לסייע לחיידקים טובים במערכת העיכול שלנו. ובכך להגביר את התפקוד של הכבד שלנו.
  4. פירות יער: תותים אוכמניות וכיוצ"ב הם הפירות שנכללים בקטגוריה הזאת. כל פירות היער מכילים בתוכם נוגדי חמצון פיטוכימיקלים, שתפקידם הוא להילחם ברדיקלים חופשיים ובנוסף, הם מכילים כמות גבוהה של ויטמין C וחומצות אמינו.

מתכון שייק בריאות לניקוי רעלים באדיבות אלטמן

שייק ABC המכיל סלק, תפוח, וגזר

שייק פשוט להכנה בבית, ומרכיביו מצויים ברוב הבתים (גם בסגר הנוכחי).

מה המרכיבים?

מרכיבים:

  • 1/2 סלק טרי
  • 1/2 כפית ג’ינג’ר טרי מגורד
  • 1/2 תפוח
  • מלפפון
  • גזר

אופן הכנה:

יש לקחת את כל המרכיבים ה"נל ולערבבם בשייקר או במעבד מזון. למי שהטעם קצת חזק בשבילו אפשר לדלל את שייק הבריאות בקצת מיםץ

תוכן עניינים

אולי יוכל לעניין אותך?