לנוחיותכם מובאים כאן חלק מהלהיטים הגדולים של שירים לחינה מרוקאית שתעשה לכם אירוע מנצח!!
זוג שמחליט לערוך חינה מרוקאית לפני החתונה שלנו, צריך לדאוג לכך שהאירוע יהיה שמח, חגיגי, אירוע כמיטב המסורת של העדה המרוקאית, כפי שהיה נהוג לחגוג את החינה עוד במרוקו, כמובן בתוספת מוטיבים מודרניים ועם התאמות לאופן בו נהוג לחגוג היום, בין אם זה חינות ובין אם זה אירועים אחרים.
על כן, סביר להניח שבני הזוג ידאגו לשירות קייטרינג ברמה הגבוהה ביותר, קייטרינג שכולל את מאכלים מרוקאיים מוכרים, מסורתיים, לצד מאכלים גם של העדה וגם אחרים, שיותר מוכרים בקרב הציבור הרחב, שילובים שונים כפי שחברות קייטרינג שמתמחות בהכנת תפריט לאירועי חינה יודעות לעשות.
אך מעבר לשירותי קייטרינג בשרי, באופן טבעי, בני הזוג צריכים לדאוג גם לשירותי מוזיקה, שירותי תקליטנות אשר יוכל לספק מוזיקה מתאימה לאירוע. כאן יש סוג של מוקש במובן מסוים.
רשימות השמעה של שירים לחינה מרוקאית
מצד אחד, התקליטן צריך להיות מסוגל לספק מוזיקה מרוקאית אסלית, כלומר מוזיקה שהיה נהוג לנגן גם במרוקו ונהוג לנגן גם בימינו בישראל, לצד מוזיקה שמוכרת או נתפסת כמוזיקה מרוקאית, למרות שהיא מבוצעת על ידי אמנים ישראלים, בין אם זה להקת שפתיים, הברירה הטבעית, טיפקס, חיים אוליאל, ואמנים אחרים, צעירים או מבוגרים, וכן מוזיקה שאיננה בהכרח מרוקאית, אלא כזו שצעירים מכירים ואוהבים. שוב, עם ניסיון כמה שיותר להתאים אותה לאירוע.
לכן, צריך לדעת איזה תקליטן לבחור, צריך לבחון איזו מוזיקה הוא מכיר ומנגן, עד כמה הוא בקי בעולם של שירי חינה מרוקאית ועד כמה אנחנו יכולים לסמוך עליו שידע לספק לנו מוזיקה מרוקאית שגם צעירים וגם מבוגרים יתחברו אליה. סביר להניח, חלק גדול מהאורחים באירוע יהיו מבוגרים אשר יותר מתחברים לשירים ששמעו בבית, שירים במרוקאית, ולכן נצטרך לנגן עבורם שירים כאלה.
איזו מוזיקה מנגנים בחינה מרוקאית
כאמור, מצד אחד, אנחנו יכולים לנגן באירוע החינה, מוזיקה של אמנים ישראלים ששרים במרוקאית או כאלה ששרים שירים על ועבור העדה. אפשר למצוא מגוון רחב של אמנים, צעירים ומבוגרים, אשר יכולים להתאים. כפי שציינו, מדובר על אמנים כמו:
- שפתיים,
- חיים אוליאל,
- טיפקס,
- הברירה הטבעית
- להקת סהרה,
- אתי לוי,
- זהבה בן,
- זוהרה אלפסיה,
- ריימונד אבוקסיס
- ועוד.
מצד שני, אנחנו יכולים לספק מוזיקה של אמנים מרוקאים, בין אם מדובר באמנים שמציעים מוזיקה מרוקאית אינסטרומנטאלית ובין אם מדובר במוזיקה רגילה, קרי עם טקסטים במרוקאית.
יש לא מעט הרכבים ותזמורות, כולל תזמורות אנדלוסיות מקומיות שמציעות מוזיקה מרוקאית שיכולה להתאים לאירועי חינה.
חשוב להדגיש, המוזיקה צריכה להיות שמחה, היא צריכה להיות מקפיצה ולגרום לקהל לרקוד וליהנות. אין סיבה להשמיע שירים עצובים, אין סיבה להשמיע שירים שקטים.
בסופו של דבר זה אירוע שכולו שמח, אירוע שמסמל תקופה חדשה בחיי בני הזוג ועל כן המוזיקה צריכה להיות בהתאם.
זוגות שרוצים לספק להורים שלהם רגע מיוחד, בלתי נשכח, יכולים לבדוק אילו אמנים הם אהבו לשמוע כשהיו ילדים או צעירים, אפילו במרוקו, ולהשמיע להם חלק מהמוזיקה ההיא. אומנם החיפוש לא יהיה פשוט, אך אפשר להניח שעם קצת סבלנות וקצת עבודת מחקר, יהיה ניתן למצוא לא מעט שירים שההורים אוהבים ולנגן אותם בחינה.