הקיץ זה זמן טוב לנסות מתכונים חדשים. הילדים נמצאים בבית ויכולים לעזור בהכנה, בתקופה זו אפשר ליהנות ממגוון רחב של פירות וירקות שבעונות אחרות לא ניתן למצוא אותם או שהם יקרים מדי, וכן בתקופה זו אפשר ליהנות ממאכלים קלילים יותר. שכן בקיץ לא נהוג, בדרך כלל, להכין מאכלים "כבדים".
במאמר זה, אנחנו נציג בפניכם שלושה מתכונים ששווה לנסות אותם הקיץ. נקפיד שתוכלו ליהנות מהתוצאה הסופית ומאופי ההכנה, וכן שהם יכילו מרכיבים בריאים שיכולים לעשות לכם טוב.
לפני שנתחיל, שלושה דגשים קטנים להכנת ארוחה או משקה מסוים:
ראשית, תקפידו שיש לכם את כל המרכיבים מראש. לכן משתלם לקרוא את המתכון, לבדוק מה יש בבית ומה שאין, ללכת לקנות לפני שמתחילים בתהליך ההכנה.
שנית, הקפידו על מקום מסודר ונקי במטבח בו תוכלו לעבוד בצורה שלווה ונעימה.
שלישית, תיהנו מהתהליך, זה חשוב לא פחות מהתוצאה הסופית שלו.
מתכון ראשון – שייק ספירולינה
הבטחנו לכם מתכון בריא וטעים, ואין דבר יותר בריא מאשר שייק שכולל מזון על ופירות.
מה שאתם צריכים זה:
- ספירולינה,
- תפוח,
- בננה,
- אננס,
- קוקוס,
- חלב קוקוס,
- וכן רצוי גם שיש לכם בבית אגוזי מלך,
- שבבי קוקוס
- וזרעי צ'יה.
הכי בריא, הכי פשוט, אתם לא צריכים יותר מזה
חותכים את כל מה שדורש חיתוך לחתיכות קטנות, מניחים הכל בבלנדר, ואחרי כמה דקות יש לכם משקה שייק ספירולינה טעים ובריא. המשקה כולל ויטמינים, חלבונים, ונחשב מאוד בריא. ספורטאים רבים צורכים אותו אחרי אימונים ותחרויות.
על מנת שלא רק אתם תוכלו ליהנות ממנו, רצוי להכין כמות גדולה כך גם הילדים, בן או בת זוג, יוכלו ליהנות ממנו. חשוב לציין, אתם לא חייבים להשתמש בפירות שבמקרר, אלא אתם יכולים לקנות כמות של פירות קפואים, לאחסן במקפיא ולהשתמש בהם. כך גם תוכלו להכין את השייק שוב בעתיד.
המתכון באדיבות ג'וסי פירות קפואים
מתכון שני – סלט פסטה קר
סלט פסטה קר נחשב לאחד הסלטים הפופולאריים והאהובים ביותר לקיץ. אופי ההכנה שלו פשוט וקל, הוא מזין, טעים ובריא. למעשה הוא מכיל את כל מה שאנחנו אוהבים, פסטה, ירקות, ואפילו גבינות.
המרכיבים שאנחנו צריכים בשביל להכין סלט פסטה קר, זה פסטה כמובן (מומלץ להכין עם פסטה פוזילי), עגבניות מיובשות, עגבניות רגילות, זיתי קלמטה, בזילקום, פטרוזיליה, פלפלים אדומים, גבינת מוצרלה, גבינה מלוחה, וכן אפשר להוסיף גבינת פרמזן. לתיבול הסלט יש להוסיף מלח, פלפל, שמן זית. אם רוצים אפשר להוסיף רוטב עם שום, שמן זית, חומץ, מלח וכפית אחת של צלפים.
ההכנה היא פשוטה, מכינים את הפסטה, אחרי שמסיימים, מקררים אותה במקרר כשהיא בקערה עם עגבניות חתוכות, זיתים, עגבניות מיובשות וגבינות. במקביל מכינים את הרוטב במחבת עם שמן זית. בסיום תהליך הכנת הרוטב, מערבבים אותו עם הפסטה, מתבלים, ויש לנו סלט פסטה קר.
קינוח – קוקילידה
אנחנו יכולים ללכת לסופר ולקנות קוקילידה ואנחנו יכולים גם להכין עם הילדים. אין ספק שהם ייהנו מכך.
בשביל העוגיות אנחנו צריכים 400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד, מיכל שמנת מתוקה ו-100 גרם שוקולד מריר. בשביל הקרם של הגלידה אנחנו צריכים שמנת מתוקה, חבילת אינסטנט פודינג וניל, חצי כוס חלק ממותק או חלב קוקוס.
בתחילה אנחנו מכינים את עוגיות. ממיסים במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר בקערה עם חצי כוס שמנת, מערבבים, ומוסיפים 200 גרם פירורי ביסקוויטים עד שיוצא תערובת אחידה. חוזרים על הפעולה שוב בקערה נפרדת, עם אותן כמויות.
לאחר מכן פורסים יריעות ניילון נצמד ויוצקים את התערובת, מגלגלים אותה ויוצרים צורה של גליל. מכניסים למקפיא למשך חצי שעה. בזמן הזה אפשר להכין את הקרם. מקציפים בקערה את השמנת, מוסיפים וניל וחלב, ממשיכים להקציף, ואחרי חצי שעה מוצאים את הגלילים מהמקפיא, מסירים את הניילון, חותכים את מה שנוצר לפרוסות דקות, לוקחים מהקרם, מורחים על צד אחד של העוגייה, מניחים את הצד השני, שומרים במקפיא למשך שעתיים ויש לנו קוקילדה לקינוח.